Po štrajku zamestnancov košického dopravného podniku, chystajú štrajk aj zamestnanci Dopravného podniku mesta Prešov, a. s. Zamestnanci najväčšieho mestského dopravného podniku v prešovskom kraji sa nedohodli na novej kolektívnej zmluve. Kedy plánujú štrajk? Aké sú ich požiadavky? Čítajte viac…

 

Čo je cieľom štrajku?


Základná organizácia integrovaného odborového zväzu v Dopravnom podniku mesta Prešov, a. s. vyhlásila ostrý štrajk. Dôvodom na vstup zamenstnancov do štrajku je neúspešné kolektívne vyjednávanie pre vyriešenie požiadaviek zamestnancov DPmP, a. s. zastúpených ZO IOZ pri DPmP, a. s. Zamestnanci požadujú: zvýšenie tarfiných miezd o 1€ na hodinu s platnosťou od 1.5.2019 a zachovanie doterajších mzdových výhod. 

 

Kedy je potrebné pripraviť sa na obmedzenia?


Výbor odborovej organizácie (ZO IOZ pri DPmP, a.s.), prijal rozhodnutie o vyhlásení celodenného štrajku. Ten by sa mal uskutočniť dňa 31.5.2019 od 4:00 hod. ráno. Podporu tomuto kroku vyhlásilo svojim podpisom 2/3 všetkých zamestnancov Dopravného podniku mesta Prešov, a. s. Čo to bude znamenať pre Prešovčanov? Všetci, ktorí sú zvyknutí cestovať MHD ráno do práce či do školy budú musieť hľadať alternatívne zdroje dopravy. Je potrebné rátať aj s možnosťou absolútneho kolapsu dopravy pre upchatie dopravných tepien mesta. Každopádne je potrebné sa na situáciu dobre pripraviť a rátať s obmedzeniami a omeškaním.

Close