V Prešove je dnes registrovaných 3278 psov. Mesto Prešov za posledných 10 rokov na dani za psa vybralo viac ako 1 500 000 €. Iba vyberať daň za psa nestačí! Tuhé psie exkrementy, ale i moč sú nebezpečné pre naše deti, ktoré sa chcú bezpečne na sídlisku hrať a športovať.

3000 psov vyprodukuje ročne až 350 ton exkrementov – to je 35 plne naložených nákladných áut.

@martin_durisin_presov

V Prešove je dnes registrovaných 3278 psov. Mesto Prešov za posledných 10 rokov na dani za psa vybralo viac ako 1,5 mil €. Len vyberať daň za psa nestačí. Tuhé psie exkrementy ale i moč sú nebezpečné pre naše deti, 3000 psov vyprodukuje ročne až 350 ton exkrementov – to je 35 plne naložených nákladných áut. Mojou ambíciou je zriadiť na sídlisku Sekčov ohradené výbehy pre psov aj s cvičiskami a v nich ekologické psie toalety. Fungujú na báze feromónov, ktoré prilákajú psov, aby tam vykonali svoju potrebu na savý ekologický materiál, ktorý sa pravidelne vymieňa. Psíčkari takto konečne dostanú adekvátnu službu za daň, ktorú platia mestu a Sekčov – čistejšie prostredie. #Presov #pes #dog #dogtoilet #pure #enviroment #ecofriendly #sekcov #volby #volby2022 #mesto #ciste #cistemesto @Fero Oľha

♬ original sound – Martin Ďurišin

Mojou ambíciou je po vzore mnohých slovenských miest (pozri video) zriadiť na sídlisku Sekčov ohradené výbehy pre psov aj s cvičiskami a v nich ekologické psie toalety . Tie fungujú na báze feromónov, ktoré prilákajú psov, aby tam vykonali svoju potrebu na savý ekologický materiál, ktorý sa pravidelne vymieňa.

Majiteľ registrovaného psa bude mať čip, ktorým si otvorí skrinku, v ktorej budú rukavice a sáčky a hneď vedľa je kôš na exkrementy.Psíčkari takto konečne dostanú adekvátnu službu za daň, ktorú platia mestu a Sekčov – čistejšie prostredie.

Close