Voľby do orgánov samosprávy obcí, alebo, ak chcete, komunálne voľby sú už predo dvermi. Obyvatelia miest či obcí to zrejme tak intezívne nevnímajú, ale kandidáti uchádzajúci sa o volený post starostov či primátorov i poslancov zastupiteľstiev, už rozhodne áno. Veď voľby budú už tento rok a s najväčšou pravdepodobnosťou sa budú konať v termíne 10.11.2018. Do toho času zaostáva už len niečo vyše pol roka. A to už je len kúsok času na to, aby sa na jednej strane bilancovalo ušlé volebné obdobie a na strane druhej projektovala sľubná budúcnosť v novom období. Zaujíma Vás kto by mohol byť primátorom Prešova ?

 

Zvolebnieva sa aj v Prešove


Kandidátov na primátora tretieho najľudnatejšieho mesta na Slovensku bude podľa predpokladov opäť relatívne veľa. Do súboja o kreslo prvého obyvateľa mesta sa zapojí niekoľko známych mien, no predpokladá sa, že aj niekoľko menej známych.

Do obhajoby ostatného víťazstva sa pustí súčasná primátorka Ing. Andrea Turčanová, ktorú nominovalo KDH a potvrdil ju už aj najvyšší stranícky orgán. Za sebou by mala mať aj podporu ďalších strán OĽaNO-Nova, SaS, Sme rodina. 

Ohláseným kandidátom je aj dlhoročný poslanec MsZ mesta Prešov Ing. Richard Drutarovský, ktorý je nominantom nových politických strán na slovenskej politickej scéne, a to: Progresívne Slovensko a SPOLU – občianska demokracia.

Zoznam všetkých ostatných mien je len hypotézou autora a vychádza len z predpokladu a kuloárnych debát prešovskej kaviarne.

 

Primátorom Prešova bude…  hlasujte!


[socialpoll id=”2498170″]

 

 

Close