Poslanci MsZ mesta Prešov, členovia polaneckého klubu Lepší Prešov

 

Chceme naozaj všetci Lepší Prešov?


Každé občianske združenie, ktoré aktivizuje ľudí k efektívnemu dosahovaniu verejnoprospešných cieľov eticky prijateľnou cestou si nesmierne vážim.
Mrzí ma však, že občianske združenie Lepší Prešov, na svojej internetovej stránke bez právneho opodstatnenia a morálneho nároku nedôstojne osočuje poslancov MsZ z klubu Lepší Prešov. V ich stanovisku sa uvádza, že:

“skupina mestských poslancov si svojvoľne a aj nezákonne prisvojila ako označenie ich klubu náš názov Lepší Prešov.”

 

OZ bolo usvedčené z šírenia klamstva!


Občianske združenie Lepší Prešov svojimi vyhláseniami v médiách a na svojej internetovej stránke osočuje poslanecký klub MsZ mesta Prešov LEPŠÍ PREŠOV z porušovania zákona! V médiách odznela správa, že nás písomne vyzvali, aby sme prestali používať názov Lepší Prešov. Nie je to pravda. Žiaden list, žiadna výzva nikdy neprišla! OZ celú záležitosť rieši len cez médiá.

Žiadal som ako podpredseda poslaneckého klubu MsZ mesta Prešov – Lepší Prešov o osobné stretnutie s predsedom OZ, aby sme si vec vykonzultovali, no odmietol. Preto pristupujem k zverejneniu môjho stanoviska:

“Poslanecký klub MsZ mesta Prešov LEPŠÍ PREŠOV vznikol 7.6.2016 v zmysle čl. 20, ods. 6, 7, 8, Štatútu mesta Prešov a v jeho zmysle si jeho členovia slobodne určili aj svoj názov, pričom občianske združenie bolo zaregistrované 30.12.2016. Občianske združenie teda vzniklo o pol roka neskôr ako poslanecký klub.”

Výčitku OZ Lepší Prešov, že niekto (ani neviem kto), no predpokladám, že išlo o fyzickú osobu a budúceho člena OZ, mal obsadenú interentovú doménu s rovnakým názvom už od roku 2014, považujem za irelevantnú až smiešnu. Nemali sme záujem vytvoriť internetovú stránku, a preto pri stanovení názvu klubu sme nesledovali obsadenosť a registráciu internetových domén a ich názvov.

 

Poslanci poslaneckého klubu Lepší Prešov nepotrebujú hlúpe spory


Náš poslanecký klub nie je právnickou osobou, je združením fyzických osôb – poslancov MsZ mesta Prešov a svoj názov klub, resp, jeho poslanci používajú len pre potreby politickej práce v Mestskom zastupiteľstve mesta Prešov.

Ak občianske združenie, resp. jeho členovia používajúci identitu OZ na prezentáciu svojich osôb, nemajú politické ambície, resp. ambície pôsobiť v budúcnosti v MsZ mesta Prešov, nemali by mať obavy zo zámeny týchto dvoch subjektov a ich identít. Alebo sa mýlim?

Ešte raz podotýkam, že poslanecký klub LEPŠÍ PREŠOV vznikol 7.6.2016 a občianske združenie Lepší Prešov vznikol 30.12.2016.

Kto si teda prisvojil čí názov?
Nechám na posúdenie verejnosti…

“Nato, aby bol Prešov skutočne lepším miestom pre život by bolo vhodné, aby sme medzi sebou komunikovali slušne a korektne. Sústrediť by sme sa mali na podstatnejšie veci. Šarvátky o názov neposunú mesto vpred!”

Urobte si vlastný názor! Prajem Vám pekný deň

Martin Ďurišin

Médiá o tejto téme:


https://presov.korzar.sme.sk/c/20457310/aktivisti-a-poslanci-sa-sporia-o-nazov-lepsi-presov.html#axzz4hblwnAhU

https://presov.korzar.sme.sk/c/20495146/lepsi-presov-prestrelka-o-nazov-pokracuje.html#axzz4hblwnAhU

Comments are closed

Close