Pozor: ďalšie dopravné obmedzenia! Sídlisko Sekčov je v posledných týždňoch pre realizáciu rekonštrukcie križovatky ulíc Jurkovičova – Pod Táborom – arm. gen Svobodu, veľmi často dopravne upchaté. Dlhé kolóny sužujú vodičov a prejsť Sekčovom po ulici arm. gen. Svobodu v smere od Košíc je naozaj tréningom trpezlivosti. Dopravná stavba však vchádza do záverečnej etapy, ktorá si bude vyžadovať zmenu organizácie dopravy. Zároveň však vstupujeme do obdobia začiatku školského roka a teda i zvýšených nárokov na priepustnosť dopravných tepien. Ako teda bude organizovaná doprava na Sekčove?

Budeme zažívať aj na začiatku školského roka dopravný chaos či kolaps?

 

 

Aké dopravné obmedzenia nás čakajú?


Najväčšie starosti s dopravou v tomto úseku majú, okrem ľudí bývajúcich na ulici Jurkovičova a Šrobárova, i rodičia, ktorých deti navštevujú ZŠ Šrobárova. A to predovšetkým tí rodičia, ktorí svoje deti zvykli voziť do školy autom. Iste sa už všetci tešia, že nové dopravné riešenie sprehľadní nebezpečnú križovatku, ktorá si len zázrakom, za posledné obdobie, nevyžiadala žiadnu vážnu dopravnú nehodu (nechcem nič privolať). Hlavybôľ má z celej situácie aj pán riaditeľ ZŠ Šrobárova – Mgr. Ján Mačej i pani riaditeľka najväčšej materskej školy na Slovensku MŠ Jurkovičova – p. Tatiana Daráková. Podľa posledných informácií však môžu byť aspoň o trošku spokojnejší, pretože realizátorská firma prisľúbila, že do 3.9.2018 budú hotové aspoň odbočovacie pruhy z ulice arm. gen. Svobodu. Celé to bude vyzerať takto.

 

 

Budú aj iné dopravné obmedzenia?


Budú! Úplne novú organizáciu dopravy zažijú obyvatelia Šrobárovej ulice i všetkých jej “dopravných návštevníkov”. Zásadná zmena spočíva v tom, že bude jednosmerná. Všetko bude inak ako ste boli zvyknutí! Bude povolený aj vstup do areálu ZŠ autom (od 6:00 do 8:00). Dopravné riešenie síce nemusí vyhovovať každému, ale verím, že sa situácia sprehľadní. Ako teda priveziete svoje deti do školy či do škôlky? Takto!

Zdroj: Odbor dopravy a životného prostredia MsÚ v Prešove

 

 

Zdroj: Odbor dopravy a životného prostredia MsÚ v Prešove

 

Žiadal som súčinnosť polície


Na rokovaní Mestského zastupiteľstva mesta Prešov som, ako poslanec za VMČ č. 7, žiadal, aby mestská polícia i dopravná polícia bola predovšetkým v prvé septembrové dni v pohotovosti a usmerňovali dopravu na začiatku školského roka. Neorganizovaná doprava by mohla spôsobiť dopravné kolízie, ktoré si nik neželá.Mestská polícia v Prešove i dopravní policajti prisľúbili pomoc! Už dnes ich vidieť v teréne kde zasahujú v prípade potreby. Som rád, že opatrenia pomôžu našim obyvateľom zvládnuť tieto dopravné obmedzenia.

Close