Sekčov: Čo sa zasa chystá?


Na najväčšie prešovské sídlisko Sekčov sa znova chystajú bagre a ďalšie stavebné mechanizmy. Ale to predbieham. Zatiaľ je na svete len zámer! Zámer dvoch veľkých obchodných domov: ZOC Max Prešov a obchodný reťazec BILLA sa chcú spojiť. A to doslovne! Na prešovskom sídlisku Sekčov sú totiž ich prevádzky v bezprostrednom susedstve a oddeľuje ich len chodník. Vznikol zámer budovy prepojiť tak, aby bol z ZOC Max prístup do predajne BILLA suchou nohou a to dokonca aj z podzemného parkoviska.

 

priestor

Tento priestor bude možno využitý pre spojenie predajne Billa a ZOC MAX Prešov. Čo vy na to?

 

Zatiaľ len zámer!


Pri takomto spojení by bol do predajne Billa prístup “len” z prepojovacej chodby, teda súčasného chodníka. Súčasný vstup do predajne BILLA, prístupný od existujúceho parkoviska, by sa uzavrel. Pokladne by teda boli orientované smerom k ZOC Max (viď priložený obrázok). Prepojovací priestor by bol využitý pre eskalátory pre prístup do podzemného parkoviska aj s nákupným košíkom, zároveň by časť priestorov mohlo ZOC Max Prešov prenajímať. Prístup do prepojovacej chodby by bol jednak od zastávky MHD Karpatská a jednak od ulice Čergovskej, teda pochopiteľne z oboch strán. Zástupca investorov, ktorí majú záujem tento zámer zrealizovať zároveň vyjadrili ochotu upraviť i verejné priestranstvo prináležiace tomuto priestoru do (mestom) požadovanej podoby. Sekčov sa ale zatiaľ nemení – zatiaľ ide len o zámer, ktorý je v štádiu konzultácie a prípravy projektovej dokumentácie pre schvaľovacie konania.

 

štúdia

Štúdia plánovaného spojenia

 

Sekčov a jeho obyvatelia: “Možný problém!”


Možným problémom pri realizácii takéhoto prepojenia je skutočnosť, že súčasný priestor medzi uvedenými obchodnými prevádzkami ľudia využívajú ako tranzit od zastávky MHD smerom k bytovým domom ulíc Čergovská i Magurská. Bolo by teda otázne, ako by v prípade, kedy by bola prevádzka obchodného domu zatvorená, vyzeral pohyb ľudí od zastávky MHD. Riešením by možno bolo, aby bol prechod otvorený napr. do 23:00 hod. nepretržite. Čo myslíte? Súhlasili by ste s takýmto riešením? Ale vôbec, pozdáva sa Vám zámer investorov na úkor otvoreného mestského verejného priestranstva? Vidí sa Vám to ako dobrý zámer? Vaše názory a podnety môžete písať do diskusie pod článkom.

Vaše názory a reakcie, či odpoveď vo forme hlasovania mi výrazne pomôže pri definovaní verejného záujmu v danom priestore. Vopred ďakujem za hlasovanie

[socialpoll id=”2487666″]

 

Close