V prešovskom MAXe vypukla panika


V prešovskom nákupnom centre MAX, dnes (utorok, 20. jún 2017), zatiaľ neznámy páchateľ nahlásil bombu. Išlo zrejme o pobočku Tarta banky. Priestory nákupného centra na výzvu evakuovali. Vypukla mierna panika, predovšetkým mamičky rýchlo utekali pre svoje deti do detského kútika, či zháňali svoje staršie ratolesti, ktoré vyslali na samostatný nákup. Priovolané bezpečnostné a záchranné zložky evakuovali zábavno-obchodné centrum a prehľadali vnútorné priestory. Nijakú výbušninu zrejme nenašli. V týchto chvíľach je už obchodné centrum opäť v prevádzke. 

 

Hlásenia o bombe na viacerých miestach v Prešove: údajne išlo o pobočky Tatra Banky


V Prešove boli údajne nahlásené bomby na viacerých miestach, išlo pravdepodobne o priestory Tatra banky. Hlásenie o bombe sa týkalo zrejme aj spracovateľského centra Tatra banky na Kúpeľnej ullici, kde pracuje zhruba 450 zamestnancov banky, ale aj pobočky v hyperTESCU Prešov. Bomba bola hlásená aj v Tatra banke v Bratislave aj v pobočke v Bardejove. Ide zatiaľ o nepotvrdenú informáciu. Svedčí o tom ale aj značný počet policajných vozidiel so zapnutými majákmi v meste. Situáciu preverujem.

 

Páchateľovi hrozí poriadne dlhý chládok


V prípade odhalenia páchateľa políciou hrozí previnilcovi relatívne dlhý pobyt v chládku. Dnešné teploty asi niekomu neprospievajú, priam vyzývajú na pobyt za mrežami, pekne v chládku. Za prečin šírenia poplašnej správy totiž hrozí páchateľovi jeden až päť rokov. Taká je trestná sadzba za podobné výstrelky. Je preto na zváženie každého, či nie je lepšie vtipkovať inak a horúcu hlavu schladiť radšej niekde na kúpalisku.

Close