Najstaršia na Slovensku


Najstaršia národnostná materská škola na Slovensku dnes oslávila svoje 70-te výročie (anno 1947). Napriek zrelému veku vôbec nevyzerá staro. Veď ako by aj mohla, keď sa s láskou stará o tie najmladšie detské duše. MŠ Sládkovičova v Prešove s vyučovacím jazykom ukrajinským je jedinou národnostnou MŠ v Prešove pre deti s ukrajinskými a rusínskymi koreňmi. Krásne jubileum oslávili nádhernou akadémiou s fantastickým programom. Malí i starší, súčasní škôlkári i absolventi. Ďakujem pani riaditeľke Ľ. Gregovej za pozvanie a celému kolektívu za príjemnú atmosféru. Bolo mi cťou byť pri tom.

Dlhý zástup gratulantov


MŠ Sládkovičova gratulovali mnohí: primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová, predseda Zväzu Rusínov-Ukrajincov Slovenska Peter Sokol, mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Slovenskej republiky na Ukrajine Juraj Siváček, poslanci MsZ mesta Prešov: Katarína Ďurčanská, Renáta Fedorčíková, Ľudovít Malaga, Štefan Hermanovský a mnohí ďalší…

Prianie


Pripájam sa do dlhého radu gratulantov a ako dobrá sudička želám MŠ Sládkovičova k jej výročiu všetko len to najlepšie: aby sa dočkala takého výročia, koľko absolventov vychovala, prajem jej veľa spokojných rodičov, usmiatych detí, vedeniu MŠ, aby aj naďalej mali pri výbere pedagogického i nepedagogického kolektívu tak šťastnú ruku… Prajem veľa entuziazmu do ďalšej činnosti a mnoho radostí z ich výsledkov. Z dnešného dňa sme si všetci odniesli len tie najlepšie dojmy.

Všetko najlepšie MŠ Sládkovičova

Close